Find, change, compose, make, bake, cook …
Not only for chefs, the treasures of the forest can taste great.

WARSZTATY KULINARNE

Profesjonalnie wyposażona pracownia gastronomiczna to miejsce, w którym dary lasu, pól i łąk będzie można zamienić w przepyszne dania kuchni znajdującej się w sercu Lasu Wolskiego. Zupa z pokrzyw i szczawiu czy wiosenna sałatka młodości z takich roślin jak podagrycznik, krwawnik czy zioła wprost z permakulturowej rabaty to tylko przykłady zdrowej, zielonej kuchni. Na naszych kulinarnych warsztatach poczujesz się jak profesjonalny kucharz mający do dyspozycji bogato wyposażone restauracyjne zaplecze. A może obudzisz w sobie pasję do gotowania, bądź samodzielnej uprawy ziół we własnym domu czy ogródku. Baw się smakiem i eksperymentuj, gotowanie może być świetną przygodą poszerzającą zielone horyzonty. Zapraszamy do skorzystania z oferty naszych warsztatów kulinarnych.

 

Taste of forest in a jar

We invite you to classes during which we will teach you to recognize edible plants that grow on fields, meadows and forests. Workshop participants will be able to prepare various types of meals or preserves from forestry gifts, including mushrooms, pine cones or other forest fruits.

Ecological Education Centre
“The SYMBIOSIS”

Aleja Żubrowa 15
30-232 Kraków

Zarząd Zieleni Miejskiej w Krakowie
ul. Za Torem 22
30-542 Kraków

Centrum Edukacji Ekologicznej "Symbioza" znajduje się na terenie Bielańsko - Tynieckiego Parku Krajobrazowego,

który należy do Małopolskiego Zespołu Parków Krajobrazowych.