WARSZTATY KULINARNE

Profesjonalnie wyposażona pracownia gastronomiczna to miejsce, w którym dary lasu, pól i łąk będzie można zamienić w przepyszne dania kuchni znajdującej się w sercu Lasu Wolskiego. Zupa z pokrzyw i szczawiu czy wiosenna sałatka młodości z takich roślin jak podagrycznik, krwawnik czy zioła wprost z permakulturowej rabaty to tylko przykłady zdrowej, zielonej kuchni. Na naszych kulinarnych warsztatach poczujesz się jak profesjonalny kucharz mający do dyspozycji bogato wyposażone restauracyjne zaplecze. A może obudzisz w sobie pasję do gotowania, bądź samodzielnej uprawy ziół we własnym domu czy ogródku. Baw się smakiem i eksperymentuj, gotowanie może być świetną przygodą poszerzającą zielone horyzonty. Zapraszamy do skorzystania z oferty naszych warsztatów kulinarnych.

 

Smak lasu zamknięty w słoiku

Zapraszamy na zajęcia, podczas których nauczymy Was rozpoznawać jadalne rośliny, które rosną na polach, łąkach i w lasach.                                                                                                  Uczestnicy warsztatów będą mogli przygotować różnego rodzaju posiłki czy przetwory z leśnych darów, m.in. grzybów, szyszek sosnowych czy innych owoców leśnych.

UWAGA! Ze względu na panujący reżim sanitarny, warsztaty kulinarne obecnie nie są dostępne w naszej ofercie.